TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

Untitled Document  Bakanlığın İkinci e-Nabız Genelgesinin de İptali İstendi
 Otuz Yılı Aşan Çalışma Süresi Olan Meslektaşlarımız İçin Duyuru
 'Sinirimizi Bozmayın'
 Cizre’de Katledilen Hemşire Eyüp Ergen İçin Yastayız İsyandayız…
 Savaş Öldürür Biz Yaşatacağız...
 Hopa Sel Felaketi Doğal Afet Değildir!
 Cumhurbaşkanı erken seçim zorlamasından vazgeçmeli ve Hükümet kurulmasının önünü açmalıdır
 Barışın dili savaşı susturmalı!
 DSÖ Dünya İnsanlık Günü’nde sağlık çalışanlarına teşekkür etti
FORUM

TABİP ODASINA ÜYE OLALIM

BU ŞİDDET SONA"ERSİN"

HEKİMLİK ANDI

HEKİMLİK ANDI (Dünya Tabipleri Birliği Cenevre Bildirgesi, 2006) Hekimlik mesleğinin bir üyesi olarak kabul edildiğim şu anda; Yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma, Mesleğimi bana öğretenlere, hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime, Mesleğimi vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, Önceliği her zaman hastamın sağlığına vereceğime, Hastamın bana açtığı sırları, yaşamını yitirdikten sonra bile gizli tutacağıma, Tıp mesleğinin yüce geleneklerini ve saygınlığını, bütün gücümle koruyacağıma, Meslektaşlarımı kardeşlerim sayacağıma, Yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin, görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime, İnsan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime, Bana gözdağı veriliyor olsa bile, tıbbi bilgimi, insan haklarını ve birey özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma, Kararlılıkla, özgürce ve onurum üstüne, Ant içerim.
MESLEĞİMİZE,MESLEK ÖRGÜTÜMÜZE,SAHİP ÇIKALIM.

MESLEĞİMİZE, MESLEK ÖRGÜTÜMÜZE,GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM.

TABİP ODASINA ÜYE OLALIM !

İndirimler

ÖZEL AYDIN LİSAN KURSLARI
AYDIN BİL DERSANESİ İNDİRİMİ
ÖZSUBAŞI İNŞAAT İNDİRİMİ
Hava Durumu - Piyasalar

Dolar: 2,936
Euro : 3,371
IMKB : 73509,71
Altın : 1.136,82

Sağlık alanında şiddete karşı acil taleplerimiz

Sağlık alanında şiddete karşı acil taleplerimiz

Gaziantep’de çalışan meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ın görevi başında öldürülmesi nedeniyle bütün yurtta, bütün sağlık kuruluşlarında hekimler ve sağlık çalışanları olarak çok haklı ve yerinde tepkiler sürdürülmektedir. Türk Tabipleri Birliği, meslektaşlarımızın bu duygularını anlamakta ve tepkilerin her zaman olduğu gibi hastalarımıza (acil hizmetler, özellikli hasta grupları vb.) gerekli özenin gösterilerek yürütüldüğünü bilmektedir.

19 Nisan 2012 Perşembe
ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ, ÖFKELİYİZ, TEPKİLİYİZ SIRA KİMDE?
Bugün burada Dr. Ersin Arslan için toplandık. Gaziantep’te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli, göğüs cerrahisi uzmanı, 30 yaşındaki Op. Dr. Ersin Arslan, 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kendini mesleğine adamış, hayalleri olan, yüreği insan sevgisi, hastaları için çarpan genç bir hekim, sadece işini yaptığı için öldürüldü.
Her gün ülkemizin farklı bir ilinde, hekimler ve sağlık çalışanları şiddete uğruyor. Ne oluyor da şiddet artıyor?

SIRA KİMDE...

SIRA KİMDE...

SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ!..............
Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere bir kere daha soruyoruz: Söyleyin bize hekimlik dışında hangi meslekte 4 kişiden 3’ü mesleği nedeniyle şiddete uğramaktadır? Ve dün yine bir hekim, hem de 30 yaşının baharını yaşayan gencecik bir hekim, Gaziantep’te 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ne yazık ki ölümcül bıçak yaraları olan Dr. Ersin Arslan hayatını kaybetti…