AYDIN TABİP ODASI’NDAN HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İMDAT ÇAĞRISI :

AYDIN TABİP ODASI’NDAN

HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İMDAT ÇAĞRISI :

1 AĞUSTOSTA YAPILMASI PLANLANAN VE “SAĞLIKTA ŞİDDET” ÖZEL KONULU BİR OTURUMA

TÜM MİLLETVEKİLLERİNİ DAVET EDİYORUZ.

SAYIN VEKİLLER SORUMLULUĞUNUZ VAR!

ŞİDDETE ORTAK OLMAYIN

Sağlıkta dönüşüm programı ile ticarileştirilen ve şu anda tamamen her yönü ile çökmüş ve işlemeyen sağlık sisteminin en olumsuz sonuçlarından birisi de sağlıkta giderek artan şiddettir. Sağlıkta şiddet; çöken sağlık sisteminin sorumlusu olan mevcut iktidarın, bu çöküşe başka gerekçeler ve sorumlular uydurmak için yarattığı, teşvik ettiği ve bir yönetim enstrümanı olarak kullanmaya çalıştığı bir süreçtir.

Sayın milletvekilleri, insan sağlığı siyasetin üzerinde tutulması gereken, insani bir temel haktır. Sağlıkta şiddet süreci, toplumun bu hakkını kullanmasını engelleyecek bir süreçtir. Sonunda toplum sağlık hakkına ulaşamaz hale gelecek ve böylece bu büyük insanlık suçu büyük bir sorumluluk yaratacaktır.

Bu sorumluluğa ortak olmamak için bu oturuma katılıp, sağlıkta şiddeti, TTB ‘nin ve Tabip Odalarının önerdiği çerçevede çözüme kavuşturmanın adımlarını başlatın.

Sizden tarihi bir görev bekliyoruz.

BEYAZ KOD : 2019 : 46.274

BEYAZ KOD : 2020 : 72.158

BEYAZ KOD : 2021:101.984 OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİR.

ARTIŞ GÖZLER ÖNÜNDEDİR, SİDDETE ORTAK OLMAYIN ,

SORUMLULUĞUZU YERİNE GETİRİN!