SAĞLIKTA ŞİDDET DURMUYOR!

BASINA VE KAMUOYUNA!..

ADÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu’na bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

İrfan hoca hastalarına son derece ilgili ,etik çalışkan Türkiye’nin sayılı hematologlarındandır. Böyle değerleri korumak bakanlığın en önemli görevlerinden olmalıdır.

Sağlıkta dönüşüm ile birlikte hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırılar ve şiddet artarak devam etmektedir. Sağlıkta dönüşümün olumsuz yansımalarının faturası maalesef bizlere çıkarılıyor ve şiddet olarak dönüyor.  Sağlıktaki tıkanmışlığın sorumlusu bizler değiliz.. Sağlıkta şiddetin çözümünü TTB ve Odalar olarak her platformda dile getirmemize karşın hala önemli adımların atılmamasını üzüntüyle takip ediyoruz. Sağlıkta şiddeti önlemek  adına gerekli adımları atması için  yetkilileri tekrar uyarıyoruz. Artık Yeter!!!

Bunun son olmasını dileyerek Saygıdeğer İrfan hocamıza geçmiş olsun diyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunulur

AYDIN TABİP ODASI